Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο, με τον οποίο συζήτησε θέματα διαθρησκευτικής συνεργασίας.

Ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε και για τις εργασίες αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος. Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει διαθέσει 650.000 στερλίνες για την αναστήλωση της σερβικής μονής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Πατριάρχη των Σέρβων για την πορεία του έργου αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη των Σέρβων επισκέφθηκε και τον ναό του Αγίου Σάββα που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια και επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών εικονογράφησης.

Στις 17.00, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ήπιαν το καθιερωμένο εγγλέζικο τσάι στο βασιλικό παλάτι, προσκεκλημένοι του πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας και της Ελληνίδας συζύγου του, Αικατερίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, στο πλαίσιο περιοδείας τους στα δυτικά Βαλκάνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης