Εκατοντάδες εργάτες, που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν στην Κίνα ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια εστία Covid-19 που εντοπίστηκε 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου.

Η Κίνα έχει θέσει υπό έλεγχο την επιδημία Covid-19 από την άνοιξη του 2020, κυρίως χάρη σε εκτεταμένες καραντίνες και τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μέσα Μαΐου στην Κίνα έχει καταγραφεί μόνο ένας νεκρός από κορωνοϊό, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όμως εκατοντάδες κρούσματα Covid-19 εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των αρχών, με υποχρεωτικά τεστ και lockdown.

Η τωρινή εστία στη Σιζιαζχουάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, ώθησε τις αρχές να ανεγείρουν ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας όπου θα απομονωθούν άτομα υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Τρίτη, εκατοντάδες εργάτες με γερανούς συναρμολογούσαν προκατασκευασμένες αίθουσες σε ένα τεράστιο οικόπεδο στα περίχωρα της πόλης αυτής με 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι σκηνές θύμιζαν την ανέγερση μέσα σε λίγες ημέρες ενός νοσοκομείου εκστρατείας στην Ουχάν πέρυσι, την πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το κέντρο καραντίνας που κατασκευάζεται στην Σιζιαζχουάνγκ θα διαθέτει τουαλέτες, ζεστό νερό, wi-fi και κλιματιστικά. Μόλις ολοκληρωθεί, σε μερικές ημέρες σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, θα στεγάζει τις επαφές των κρουσμάτων.

Το κέντρο αυτό θα έχει χωρητικότητα περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου, καθώς εμφανίζονταν μικρές εστίες κορωνοϊού στην πόλη αυτή της βόρειας Κίνας.

Εκατομμύρια κάτοικοί της έχουν τεθεί σε κάποιου είδους lockdown, ενώ υποβάλλονται και σε υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν την περίοδο των αργιών επ’ ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους, φέτος ξεκινά μέσα Φεβρουαρίου, ιδίως εσωτερικοί μετανάστες εργαζόμενοι που πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να δουν τους δικούς τους.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενόψει της περιόδου της γιορτής και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις, ειδικά γαμήλιες τελετές.

Επισήμως ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 89.454 μολύνσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης