Ένα κοριτσάκι, ηλικίας έξι ετών, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια του σεισμού κατέρρευσε τοίχος και την πλάκωσε. Από το σεισμό τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε κτήρια.

Ο σεισμός ήταν 6,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν 61 χλμ. νοτιοδυτικά της Νταβάο στο νησί Μιντανάο, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 28,2 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS, αναθεωρώντας προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού, για το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ήταν 6,9 βαθμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Η ίδια περιοχή είχε πληγεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τέσσερις ισχυρούς σεισμούς, που είχαν στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs) ανακοίνωσε πως αναμένονται ζημιές και μετασεισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον κύριο σεισμό. Ο ισχυρότερος είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος.

Ο ραδιοσταθμός DZMM μετέδωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία που λέγεται ότι είναι από την Παντάντα της επαρχίας Νταβάο ντελ Σουρ εικονίζει ένα κτήριο να έχει καταρρεύσει πάνω σ’ ένα αυτοκίνητο. Το Ρόιτερ δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τη φωτογραφία, όμως η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε πως κατέρρευσε ένα τριώροφο κτήριο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν βρίσκονταν άνθρωποι μέσα σ’ αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης