Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο αν χρειαστεί, ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

«Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτήν τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί να μάθουν να σέβονται την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος για την Ελλάδα είπε ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης, ούτε δυνατότητες για έρευνες και γεωτρήσεις και γι’ αυτό ενοχλείται από το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Το πιο σημαντικό άλμα στην ανατολική Μεσόγειο ήταν η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με τη Λιβύη έδειξαν αποφασιστικότητα με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα θα κάνουμε από κοινού με τη Λιβύη και έρευνες και γεωτρήσεις. Εξαιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα, επειδή δεν έχει η ίδια αυτές τις δυνατότητες. Δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αν εμείς δεν υιοθετούσαμε έναν πιο ήπιο ύφος, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα πήγαινε αλλού, αλλά εμείς επιδείξαμε κατανόηση. Κάθε φορά, όταν υπήρξε ανάγκη, αποσύραμε πίσω τα πλοία μας για συντήρηση, πήραμε πίσω τα ερευνητικά μας και δεν είπαμε τίποτα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης