Πέπλο μυστηρίου καλύπτει υπόθεση πολλαπλής ανθρωποκτονίας σε πόλη της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έχοντας δεχτεί δεκάδες κλήσεις από κατοίκους για βροχή πυροβολισμών, αστυνομικοί έσπευσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε συγκρότημα κατοικιών του Βίρενλινγκεν. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα. Πτώματα ανθρώπων βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος περιμετρικά του κτηρίου, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν και σε διαδρόμους στο εσωτερικό του συγκροτήματος.

Ο αποκλεισμός της περιοχής ήταν άμεσος. Μπλόκα της αστυνομίας στήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν αστυνομικούς να έχουν σκεπάσει με σεντόνια τους νεκρούς, την ίδια στιγμή που άλλοι με προστατευτικές στολές συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Επιτόπου έσπευσαν και ασθενοφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Νεκρός ο δράστης – Εξετάζεται η εκδοχή των οικογενειακών διαφορών

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη στην κοινότητα, που ανήκει στο καντόνι Άαργκαου, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετέδωσε πως το φονικό φαίνεται να συνδέεται με οικογενειακές διαφορές.

Οι ελβετικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειαςΟ εκπρόσωπος της αστυνομίας Bernhard Graser τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο ένοπλος, ο οποίος αυτοκτόνησε. Ορισμένα από τα θύματα φαίνεται πως τον γνώριζαν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση δείχνουν πως το αιματηρό συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Η αστυνομία πάντως παραμένει φειδωλή στις πληροφορίες που δίνει στους δημοσιογράφους, ενώ συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.

Όλοι οι νεκροί ήταν ενήλικες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Independent».

Αστυνομικοί με προστατευτικές στολές συλλέγουν στοιχεία

Το Βίρενλινγκεν βρίσκεται περίπου 30 χλμ. βορειοδυτικά της Ζυρίχης και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τις 4.000.

Ξύπνησαν μνήμες από το φονικό του 1985

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει την κατ’ άλλα ήσυχη ζωή των κατοίκων της μικρής πόλης.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1985 ένας μεσίτης είχε σκοτώσει τον εραστή της γυναίκας του και δύο εταίρες στην πόλη ΒίρενλινγκενΌπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», στις 13 Δεκεμβρίου 1985 ένας μεσίτης είχε σκοτώσει τον εραστή της γυναίκας του και δύο εταίρες. Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Η Ελβετία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά οπλοκατοχής στον κόσμο. Σε αυτό παίζει ρόλο και η νομοθεσία αναφορικά με τη χρήση όπλων για την προστασία της ιδιωτικής κατοικίας, καθώς δίνει αρκετές ελευθερίες στους πολίτες.

Ασθενοφόρα στον τόπο της τραγωδίας

Τα τελευταία χρόνια η Αντιπολίτευση έχει θέσει ζήτημα επανεξέτασης των κανόνων οπλοκατοχής. Τον Φεβρουάριο του 2011 πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα στην Ελβετία για αλλαγή της νομοθεσίας και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων, ωστόσο ο λαός ψήφισε αρνητικά.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας, Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης