Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας ανέλαβε χρέη… δημοσιογράφου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου υπέβαλε ερωτήσεις στον τηλεοπτικό φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο σχετικά με τα «διστακτικά», όπως είπε, βήματα των ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας να αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

«Υπό κανονικές συνθήκες, υπομένω ανθρώπους να μου κάνουν ερωτήσεις, επομένως είναι αρκετά καλό που μπορώ να κάνω το αντίθετο για μία φορά» είπε ο Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, απευθυνόμενος στο 92χρονο παρουσιαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο επισήμανε από την πλευρά του ότι είναι δύσκολο να μεγαλοποιήσει κανείς το πόσο επείγουσα είναι πλέον η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή τόσο πολυάριθμοι, τόσο ισχυροί, εξαπλωνόμαστε όλοι μας τόσο πολύ… που στην πραγματικότητα μπορούμε να εξοντώσουμε ολόκληρα οικοσυστήματα χωρίς καν να το καταλάβουμε» σημείωσε ο βετεράνος παρουσιαστής, που γεννήθηκε με διαφορά εβδομάδων από τη γιαγιά του Ουίλιαμ, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο ίδιος εξήρε τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα ως σημείο σταθμό, καθώς στο πλαίσιό της οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας αναγνώρισαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αύξηση της θερμοκρασίας, ωστόσο σημείωσε ότι αυτή η αναγνώριση δεν είναι καθολική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξαν άνθρωποι που αποσύρθηκαν από αυτή».

«Μπορούμε να καταστρέψουμε (τον φυσικό κόσμο) με ευκολία. Μπορούμε να τον διαλύσουμε χωρίς να το αντιληφθούμε ότι το κάνουμε. Κι αν καταστρέψουμε τον φυσικό κόσμο, στο τέλος, θα καταστραφούμε οι ίδιοι» προειδοποίησε ο Ντέιβιντ Ατένμπορο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης