Το αμερικανικό προξενείο στη Ζυρίχη εκκενώθηκε σήμερα το πρωί έπειτα από τον εντοπισμό από υπαλλήλους του ενός ύποπτου πακέτου στην είσοδο του κτιρίου.

Επρόκειτο για μια σακούλα στην οποία ήταν γραμμένα αντιαμερικανικά συστήματα, περιλαμβανομένου του: «Για τις επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις SWAT των ΗΠΑ». Η αστυνομία της Ζυρίχης κλήθηκε επί τόπου περίπου στις 7.45 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε το Ελβετικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προξενείο βρίσκεται στη συνοικία της Ζυρίχης Ζίφελντ. Δύο κτίρια εκκενώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα με έδρα τη Ζυρίχη Blick μετέδωσε πρώτη την είδηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άνδρας ο οποίος παρενοχλούσε τους προξενικούς υπαλλήλους συνελήφθη πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική αστυνομία που ερεύνησε το κτίριο το χαρακτήρισε ασφαλές, είπε ότι το αντικείμενο που εντοπίστηκε ήταν ακίνδυνο και ήρε τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει νωρίτερα στην περιοχή, ενώ επιτράπηκε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης