Ελληνικό «μάτι» ρυθμίζει την κυκλοφορία στην πολιτεία της Victoria της Αυστραλίας, καθώς η τοπική κυβέρνηση συνεργάζεται για αυτό με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πολυτεχνείο, η συνεργασία αφορά το Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι οδηγοί του αυτοκινητόδρομου Μ80 της Πολιτείας της Victoria θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν ενός νέου καινοτόμου συστήματος που βοηθάει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το σύστημα «Adaptive Variable Speed Limit» χρησιμοποιεί αλγόριθμο του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης που εκτιμά τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και καθορίζει την κατάλληλη ταχύτητα στέλνοντας την αντίστοιχη πληροφορία στους οδηγούς μέσω μεταβαλλόμενων σημάτων. Μέσω της χρήσης του συστήματος, παρέχεται ένα ασφαλέστερο και περισσότερο αξιόπιστο ταξίδι για 160.000 οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο κάθε μέρα.

Οι Αυστραλοί αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνεργασία και είναι χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της Πολιτείας Victoria.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης