Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι ο άνδρας που κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνοκύπριος εκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος στο δημαρχείο της Ν. Υόρκης. Μάλιστα, θα είναι ο εκπρόσωπος της 22ης περιφέρειας όπου παραδοσιακά βρίσκεται η καρδιά του Ελληνισμού, της Αστόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αστόρια μεγάλωσε και ο ίδιος και τώρα συνεχίζει να διαμένει εκεί με την οικογένειά του. Με ρίζες από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το χωριό Ασγάτα κοντά στη Λεμεσό, η οικογένεια Κωνσταντινίδη βρέθηκε στις ΗΠΑ στα χρόνια κατά τα οποία ακόμα δεν είχε διαμορφωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Διατήρησε, όμως, πάντοτε τη σύνδεση με τη μητέρα-πατρίδα.

«Πάντα μου μιλούσαν για την Κύπρο» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης. «Είμαι ένα υπερήφανο μέλος του Σωματείου της Ασγάτα. Ο πατέρας μου μετανάστευσε από την Ασγάτα το 1952. Ο παππούς μου ήταν μάγειρας σε ένα εστιατόριο. Η γιαγιά μου εργάτρια σε βιοτεχνία ενδυμάτων και έραβε κουμπιά σε παλτό για να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η μεταναστευτική εμπειρία μου. Θέλω να διευκρινίσω ότι και κάθε άλλος Έλληνας έχει τις ίδιες ευκαιρίες τις οποίες έχω εγώ. Όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο στο αμερικανικό όνειρο» λέει.

Η υποστήριξη της ομογένειας φαίνεται ότι έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην εκλογή, καθώς μάλιστα η περιφέρεια, θεωρούμενη ως κάστρο των Ρεμπουμπλικάνων, ψήφισε τον εκπρόσωπο των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι εκπροσωπώ τους Ελληνοαμερικανούς σε αυτές τις εκλογές και με το ότι εκπροσωπώ την Αστόρια στο συμβούλιο της πόλης και με το ότι είμαι ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα στη Νέα Υόρκη. Αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι έλαβα το 66% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές. Ξεκινώ την 1η Ιανουαρίου και θα υπηρετήσω ως δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας την 22η περιφέρεια της πόλης. Η ελληνική παροικία είχε έναν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου. Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής της Πολιτείας Μάικλ Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλα Σιμωτά με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και προσβλέπω σύντομα στη συνεργασία μου μαζί τους» τονίζει.

«Επίσης, πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες της κοινότητας στην Αστόρια αγκάλιασαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μου. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό από τους Ελληνοαμερικανούς κατοίκους στη γειτονιά μου. Χτυπούσαν πόρτες και έκαναν αναρίθμητα τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους για να με βοηθήσουν ώστε να εκλεγώ» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης και σημειώνει ότι με αίσθημα ταπεινοφροσύνης δέχεται την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της περιοχής.

«Ανυπομονώ να εργαστώ για τους ψηφοφόρους που μου ζήτησαν να τους εκπροσωπήσω στη διακυβέρνηση της πόλης μας, να σταθώ κοντά τους και να διασφαλίσω ότι θα έχουν φωνή» προσθέτει.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης