Μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών που ζουν στη Γερμανία είναι μεταξύ των θυμάτων του τραγικού συμβάντος στο Τριρ της Γερμανίας.

Όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info, πρόκειται για μια οικογένεια μέλος της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας, η οποία είχε βγει να περπατήσει στους δρόμους της πόλης. Ο πατέρας, αναγνωρισμένος οδοντίατρος στην περιοχή, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, το ένα μάλιστα λίγων μόλις ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δύο μηνών κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο του Τριρ. Άνδρας 51 ετών, πιθανότατα μεθυσμένος και με ψυχική ασθένεια, έπεσε πάνω σε περαστικούς με αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού. Οι αρχές τον συνέλαβαν, αλλά ήταν πλέον αργά.

Μεθυσμένος ο οδηγός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα. 

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

Οι δηλώσεις του δημάρχου

Όπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, δήμαρχος του Τριρ, το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

«Αποτελεί την πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση» δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης