Αγωνία επικρατεί αυτές τις ώρες σε Ιαπωνία και Ιορδανία για την τύχη των δύο ομήρων του Ισλαμικού Χαλιφάτου καθώς το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι τζιχαντιστές μέχρι τη δύση του ηλίου την Πέμπτη (ώρα Μουσούλης) έληξε και η ανταλλαγή τους με την κρατούμενη Σατζίντα αλ Ρισάουντι δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, οι αρχές της Ιορδανίας δεν προχώρησαν στην απελευθέρωσή της 47χρονης τζιχαντίστριας (που η δικαιοσύνη της χώρας καταδίκασε σε θάνατο για τον ρόλο της στις βομβιστικές επιθέσεις του 2005 στο Αμμάν, όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι), καθώς ζητούσαν αποδείξεις ότι ο Ιορδανός πιλότος που κρατά αιχμάλωτο η οργάνωση, είναι ζωντανός. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν τις έλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία θα ζητήσει από την Ιορδανία να ενισχύσει την προστασία των διπλωματών της και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο, του δεύτερου Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος από την οργάνωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ιορδανική πλευρά συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τους δύο ομήρους.

Νωρίτερα πάντως ο Κισίντα ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την τύχη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε θέσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση της Ιρακινής, η προθεσμία του οποίου εξέπεμψε. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν τον Ιορδανό πιλότο Μουάθ αλ-Κασασμπέχ, και στη συνέχεια τον Γκότο αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για την απελευθέρωση της Αλ- Ρισάουντι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης