Θύμα άγριου ξυλοδαρμού Ρώσος εκδότης και πολιτικός

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού Ρώσος εκδότης και πολιτικός
Ένας Ρώσος εκδότης και πολιτικός δήλωσε σήμερα ότι υπέστη άγριο ξυλοδαρμό αφού δημοσίευσε στοιχεία για τις μυστηριώδεις κηδείες δύο στρατιωτών οι οποίοι πιθανόν έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στην Ουκρανία.

Ο Λεβ Σλόσμπεργκ, ένας εκδότης εφημερίδας ο οποίος έχει επίσης εκλεγεί με το φιλελεύθερο κόμμα Γιάμπλοκο στην τοπική βουλή, είπε ότι υπέστη επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του στην πόλη Πσκοφ, στη βορειοδυτική Ρωσία.

«Μου επιτέθηκαν από πίσω, δεν είδα κανέναν τους», είπε ο Σλόσμπεργκ από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Φαίνεται πως με έριξαν αναίσθητο με το πρώτο χτύπημα, με έριξαν κάτω, με ξυλοκόπησαν και έφυγαν τρέχοντας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί επαγγελματίες, ξέρουν να κάνουν τις βρομοδουλειές τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εφημερίδα του Σλόσμπεργκ δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για τις κηδείες δύο αλεξιπτωτιστών που στρατωνίζονταν στο Πσκοφ, οι οποίες τελέστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το δημοσίευμα προστίθεται στα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν συμμετάσχει σε μάχες και έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας εν αμφιβόλω τις διαψεύσεις της Μόσχας για το ότι βοηθά τους αντάρτες εκεί και εγείροντας δύσκολα ερωτήματα για το Κρεμλίνο.

Όταν ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς πήγε στο νεκροταφείο όπου πιστεύεται πως κηδεύτηκαν οι στρατιώτες, τον εμπόδισαν να μπει στο χώρο και τον απείλησαν δύο νεαροί με ξυρισμένα κεφάλια.

Ο Σλόσμπεργκ είπε πως πιστεύει ακράδαντα πως του επιτέθηκαν διότι παρουσίασε στοιχεία ότι ο στρατός της Ρωσίας συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία και υφίσταται απώλειες.

«Ελπίζω ότι η αστυνομία τουλάχιστον θα ανακαλύψει τους δράστες. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει. . . αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο η αστυνομία να παρακωλύσει εσκεμμένα την έρευνα», είπε.

Ο Σλόσμπεργκ πρόσθεσε πως οι γιατροί του είπαν πως η ανάρρωσή του θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στα τραύματά του πιο αναλυτικά.

Ο τοπικός κυβερνήτης απαίτησε να γίνει εξονυχιστική έρευνα για την επίθεση, όπως και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν τις πληροφορίες για τις κηδείες των στρατιωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 00:22