Ένας Τούρκος μαθητής, ηλικίας 14 ετών, παρέμεινε υπό κράτηση για πολλές ώρες από την αστυνομία στην πόλη Μπουνιάν, καθώς κατηγορήθηκε για «εξύβριση» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

O ανήλικος, του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά, Ü.E, συνελήφθη την Τετάρτη μπροστά από ένα ίντερνετ καφέ και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου πέρασε τη νύχτα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έφηβος, για τον οποίον τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν αρχικά ότι πρόκειται για έναν 15χρονο, οδηγήθηκε την Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου έπειτα από αίτημα των εισαγγελικών αρχών να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Λόγω ωστόσο της ηλικίας του, οι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκηθεί δίωξη, καθώς η τουρκική νομοθεσία σχετικά με την προστασία των παιδιών ορίζει ότι ένας ανήλικος ηλικίας κάτω των 15 ετών δεν μπορεί να δικάζεται για ένα παράπτωμα που τιμωρείται με λιγότερο από 5 έτη φυλάκισης, σύμφωνα με το Cihan.

Ο 14χρονος κινδύνευε να διωχθεί βάσει του άρθρου 299 του ποινικού κώδικα, που τιμωρεί όποιο πρόσωπο «πλήττει την εικόνα» του προέδρου της χώρας με έως και 4 έτη φυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 15χρονου στην Τουρκία για «εξύβριση» του Ερντογάν
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, 13:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης