Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι η μητέρα με καταγωγή από την Γκάνα που καταδικάστηκε στην Αγγλία πριν τρία χρόνια επειδή σκότωσε το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι της από το υπερβολικό τάισμα, μπορεί να παραμείνει στην χώρα και να ζήσει με την οικογένειά της. Η 33χρονη νοσοκόμα εξέτισε την ποινή της και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της να μην απελαθεί.   

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς κάθε εγκληματίας που δεν έχει τη βρετανική υπηκοότητα απελαύνεται αυτόματα όταν εκτίσει ποινή φυλάκισης από 12 μήνες και άνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της 33χρονης μάλιστα το δικαστήριο απαγόρευσε στο εξής την χρήση ή δημοσίευση των προσωπικών της στοιχείων και δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη γυναίκα καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε τριετή φυλάκιση αφότου σκότωσε το παιδί της από υπερβολικό τάισμα. Η μητέρα όπως είχε αποδειχθεί κατά την δίκη είχε εμμονή με το βάρος του μωρού. Θεωρούσε ότι το μωρό ήταν υπερβολικά αδύναμο και έτσι, έλιωνε φαγητό το έκανε χυλό και το έβαζε μέσα στο γάλα του. Το παιδί πέθανε από πνευμονικό οίδημα λόγω της έντονης «τεχνητής» τροφοδοσίας που του παρείχε η μητέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης