Στο Μινσκ η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τη Ρωσίδα Άννα Μπογκατσόβα, καθώς το όνομα της περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ατόμων στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλλει κυρώσεις, επειδή παρενέβησαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η οποία εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη.

Η Μπογκατσόβα, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο δική του πηγή, συνελήφθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Μίνσκ, ωστόσο η ίδια επικοινώνησε με το ρωσικό προξενείο στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και σήμερα η ίδια ενημέρωσε σήμερα το προξενικό τμήμα για το ότι αφέθηκε ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι η κατάσταση σε σχέση με την κράτηση της Μπογκατσόβα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ρωσικής πρεσβείας, η οποία της παρέχει την απαιτούμενη σ’ αυτές τις περιπτώσεις υποστήριξη.

Το όνομα της Μπογκατσόβα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των αμερικανικών κυρώσεων τον Φεβρουάριο του 2018, επειδή βρίσκονταν στον κατάλογο των συνεργατών του Πρακτορείου -διαδικτυακών ερευνών, το οποίο κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και χαρακτηρίζεται ως «φάμπρικά των τρόλς». Το πρακτορείο αυτό ανήκει στον Γιεβγκένι Πιργκόνζιν, που είναι γνωστός ως «μάγειρας του Πούτιν». Τόσο ο ίδιος όσο και το πρακτορείο έχουν συμπεριληφθεί τον κατάλογο των αμερικανικών κυρώσεων που επιβάλλονται για παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης