Τουλάχιστον 67 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα σε δύο νοσοκομεία πόλης του Κονέκτικατ στις Η.Π.Α. ύστερα από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως επιβατηγό τρένο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε από τις γραμμές, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη πάνω σε διερχόμενη αμαξοστοιχία. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε πως ήταν ευτύχημα το γεγονός πως οι οδηγοί δεν είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, καθώς βρίσκονταν ακόμα εντός κατοικημένης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη γραμμή συνδέει τη Βοστώνη με τη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες, μετέδωσε το Associated Press. Το Εθνκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε πως στο σημείο σπεύδει ομάδα ερευνητών, προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες πρόκλησης του ατυχήματος.

Εικόνες από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν βαγόνια να έχουν εκτροχιαστεί και συντρίμμια να έχουν γεμίσει το σημείο της πρόσκρουσης, ενώ ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα να βρίσκονται εκεί.

Μαζική κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στις 18.10 το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα (01.10 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος), στα περίχωρα της πόλης Μπρίτζπορτ.

Η αμαξοστοιχία, που εκτροχιάστηκε, εκτελούσε το δρομολόγιο Νιου Χέιβεν – Νέα Υόρκη. Σε δηλώσεις του το βράδυ ο κυβερνήτης της πολιτείας, Dannel Malloy, εξήγησε πως πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιτόπου έσπευσε και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αντικατασταθούν οι ράγες που καταστράφηκαν.

«Υπάρχουν τραυματίες. Δυστυχώς η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί τη βασική δίοδό μας προς την πόλη της Νέας Υόρκης και θα παραμείνει κλειστή για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής», πρόσθεσε ο Bill Finch.

Από την πλευρά τους αρκετοί επιβάτες ανέφεραν πως αισθάνθηκαν ένα δυνατό τράνταγμα, έχοντας την εντύπωση πως το τρένο έπεσε με δύναμη πάνω σε κάποιο εμπόδιο. Αρκετοί είπαν μάλιστα πως φοβήθηκαν για βομβιστική επίθεση. Παρά το σοκ που υπέστησαν, οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν με τάξη από το σημείο με την πολύτιμη συνδρομή των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τα περί… τρομοκρατικής επίθεσης, ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε πως πρόκειται για οτιδήποτε άλλο πέρα από ατύχημα».

Διαβάστε επίσης:
Τοξική μόλυνση στο Νιου Τζέρσεϊ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, 10:58
Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου στις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012, 05:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης