Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές στην πολιτεία της Λουϊζιάνα μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που μετέφερε χημικά, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Περίπου 100 κατοικίες έχουν εκκενωθεί, καθώς σημαντική ποσότητα υδροξειδίου του νατρίου έχει διαρρεύσει στο περιβάλλον. Εκπρόσωπος της Ένωσης Σιδηροδρόμων εξήγησε σε δηλώσεις του πως η συγκεκριμένη χημική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο σε περίπτωση εισπνοής. Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα (22.30 το βράδυ, ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 20 βαγόνια βγήκαν από τις γραμμές. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός του τρένου πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Associated Press, ένας άνθρωπος ζήτησε ιατρική βοήθεια έχοντας παρουσιάσει ερεθισμό στα μάτια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για μόλυνση του αέρα και σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη της πολιτείας, Bobby Jindal, «η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο», προσθέτοντας ότι «το μέτρο της εκκένωσης κατοικιών είναι προληπτικό».

«Η διαρροή χημικών στο περιβάλλον αποτελεί πάντα σοβαρό ζήτημα», επεσήμανε επίσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό. Εκτιμάται ότι η κυκλοφορία σε τμήμα τοπικού οδικού δικτύου που περνά κοντά από τις γραμμές δεν θα επανέλθει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τοξική μόλυνση στο Νιου Τζέρσεϊ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, 10:58
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης