Την πρόθεσή της να αποσυνδέσει τον γιο της από τη μηχανική υποστήριξη στην οποία βρίσκεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ένοπλη επίθεση εξέφρασε η μητέρα ενός πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο που τον παρακολουθεί, ο Έκτορ Μάτσο Καμάτσο είναι κλινικά νεκρός, έχοντας δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι. Η μητέρα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαρία Ματίας, τόνισε σε δηλώσεις της πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδέσει από τα ειδικά μηχανήματα τον γιο της, παρά την αντίθετη γνώμη του εγγονού της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχασα τον γιο μου πριν από τρεις ημέρες. Είναι ζωντανός λόγω μιας μηχανής», είπε.

«Ο πατέρας μου είναι πυγμάχος. Θα παλέψει μέχρι το τέλος», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο γιος του Καμάτσο, Έκτορ Τζούνιορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος πυγμάχος πυροβολήθηκε το βράδυ της Τρίτης την ώρα που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο έξω από μπαρ στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Σαν Χουάν. Το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό, με τη σφαίρα να διαπερνά το σαγόνι, να χτυπά στη σπονδυλική στήλη και να «σφηνώνεται» στον ώμο του. Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε ο στενός του φίλος, Άντριαν Μοχίκα Μορένο, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντός του οχήματος βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ο πρώην πρωταθλητής «WBC Super Featherweight», «WBC Lightweight» και «WBO Light Welterweight» είχε ιδιαίτερα ταραχώδη βίο, καθώς το 2007 μπήκε στη φυλακή για κλοπή, ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα αλκοολισμού. Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Δείτε το video μ’ ένα μικρό αφιέρωμα στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Μάτσο»…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης