Την εκτόξευση ενός δορυφόρου στο Διάστημα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, κίνηση η οποία ερμηνεύεται από τους διεθνείς αναλυτές ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημοτικότητας του και παγίωσης της θέσης ότι η χώρα συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού.

Οι προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου πλησιάζουν, με τον Hugo Chavez να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή συσπείρωση της Αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Henrique Capriles. Ο δορυφόρος ονομάζεται «Miranda» και η εκτόξευσή του από το έδαφος της Κίνας ξυπνάει μνήμες από ανάλογη εκτόξευση στην ίδια χώρα το 2008 (δορυφόρος «Simon Bolivar»). Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθεί η προεκλογική εκστρατεία με ογκώδεις συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος και της Αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα, Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα εκτοξεύουμε τον δορυφόρο. Αυτό είναι το μέλλον, το οποίο βρίσκεται ήδη εδώ. Είμαι βέβαιος ότι στις 7 Οκτωβρίου θα υπερασπιστούμε αυτό το μέλλον. Είναι το μέλλον σας, το μέλλον των νέων ανθρώπων και όχι το δικό μου. Εγώ έχω ζήσει αρκετά. Νομίζετε ότι η “Μπουρζουαζία” θα διατηρήσει αυτούς τους δορυφόρους; Κάνετε λάθος! Θα τους πωλήσει. Θα τους ιδιωτικοποιήσει», ανέφερε στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον ψηφοφόρων του στην πόλη Ματουρίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει τον Hugo Chavez για τα περιορισμένα ανταποδοτικά οφέλη στα λαϊκά στρώματα από τις εξαγωγές πετρελαίου, καθώς και για την αδυναμία του να περιορίσει την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη εξόρυξη μεταλλευμάτων.

Διαβάστε επίσης:
Βενεζουέλα-ΗΠΑ: Ακανθώδες ζήτημα η καταπολέμηση των ναρκωτικών, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, 03:11
Περιορίζεται το προβάδισμα του Τσάβες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012, 09:35
«Ο Obama είναι καλός άνθρωπος», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012, 05:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης