Με ένα ακόμη βίντεο φρίκης οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου προειδοποιούν με επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο και απειλούν ότι θα εκτελέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια ώρα, διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα για την «ανταλλαγή ομήρων» μεταξύ των τζιχαντιστών και της Ιορδανίας, με τους πρώτους να απειλούν να εκτελέσουν έναν πιλότο και έναν Ιάπωνα, αν δεν απελευθερωθεί μια γυναίκα που κρατείται σε φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Μετά από 133 ημέρες πολιορκίας, το Κομπανί άντεξε και οι τζιχαντιστές υποχώρησανΣτο πεδίο των μαχών, το Ισλαμικό Χαλιφάτο υπέστη συντριπτική ήττα κατά την πολιορκία της εμβληματικής πόλης Κομπανί, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, καθώς μετά από 133 ημέρες οι Κούρδοι Πεσμεργκά, με την υποστήριξη των αεροπορικών βομβαρδισμών της συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών, απομάκρυνε τους επιτιθέμενους και πλέον οι κουρδικές δυνάμεις τους καταδιώκουν και στις γύρω περιοχές.

«Θα κάνουμε τις ΗΠΑ μουσουλμανικό προτεκτοράτο»
 
Σύμφωνα με τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ένα μέλος της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από έναν Κούρδο με στρατιωτική στολή, τον οποίο στη συνέχεια αποκεφαλίζει, προειδοποιεί πως οι τζιχαντιστές θα φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Να ξέρεις Ομπάμα, ότι θα φτάσουμε στην Αμερική. Να ξέρεις, επίσης, ότι θα σου κόψουμε το κεφάλι στο Λευκό Οίκο και θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε μουσουλμανική περιφέρεια», αναγγέλλει ο εξτρεμιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η μοίρα όποιου αντιτάσσεται κατά του Ισλάμ. Είναι ένα μήνυμα για τη Γαλλία, το Βέλγιο. Σας προειδοποιούμε ότι θα έρθουμε σε εσάς με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά και θα σας κόψουμε το λαιμό», συμπληρώνει ο κουκουλοφόρος τζιχαντιστής.

Η ανακοίνωση της Κοινότητας των Κούρδων στην Αθήνα για το Κομπανί:

«27 Γενάρη 2014: Το Κομπανί είναι ελεύθερο!

Χτές, 26 Γενάρη, οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας της Ροζαβά ανακοίνωσαν και επισήμως την πλήρη απελευθέρωση της πόλης του Κομπανί από τη συμμορία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Από χτες, η μαρτυρική πόλη του Κομπανί είναι ελεύθερη απ’άκρη σ’ακρη, μετά από μία δύσκολη και άνιση πολιορκία από τους τρομοκράτες της ISIS, που κράτησε συνολικά περισσότερες από 130 μέρες.

Το Κόμπανι αμύνθηκε ηρωικά επί τέσσερις μήνες, απέναντι σε μία τρομοκρατική οργάνωση, πλήρως εξοπλισμένη και στηριζόμενη από διάφορες δυνάμεις, με βασικό του όπλο την αυτοθυσία των υπερασπιστών του και τη βαθιά τους αγάπη στις αξίες της ισότητας και της δημοκρατίας. Ο ηρωικός αγώνας της μικρής πόλης έγινε σύμβολο ελευθερίας, απέναντι στα σκοτάδια της τρομοκρατίας, και ενέπνευσε τους λαούς. Γιατί στο Κόμπανι πολέμησε το φως με το σκοτάδι. Και ένας τέτοιος αγώνας δεν μπορούσε παρά να είναι νικηφόρος.

Ο λαός και οι υπερασπιστές της πόλης αναγνωρίζουν την συμπαράσταση και τη στήριξη των δημοκρατικών ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου. Και είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε και εκ μέρους αυτών των ίδιων, των επί τόσο καιρό ελεύθερων-πολιορκημένων του Κόμπανι, όταν αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, τη νίκη της δημοκρατίας, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της ισότητας των λαών, των θρησκειών, των φύλων και των ανθρώπων, σε όλους εκείνους, παντού στον κόσμο που, είτε με τις πράξεις τους, είτε με την ηθική τους συμπαράσταση, έδειξαν ότι οι δημοκρατικοί λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και μπορούν να πορευτούν χέρι με χέρι.

Αιώνια μνήμη για τους ηρωϊκούς μας μάρτυρες! Τιμή και δόξα στο Μεσολόγγι του κουρδικού λαού! Τιμή και δόξα στο λαό του Κόμπανι! Τιμή και δόξα σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους, παντού στον κόσμο. Αυτή η νίκη είναι και δική τους»!

Οι Κούρδοι γιορτάζουν την απελευθέρωση του Κομπανί:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης