Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκρός έπεσε από τα πυρά εκτελεστών ο Ιταλός ναρκέμπορος Πάολο Σαλβάτζιο, γνωστός στην πιάτσα με το παρατσούκλι «Dum Dum».

Ο Σαλβάτζιο ήταν 60 ετών και βρισκόταν εκτός φυλακής επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε συνεργαστεί με την Ντράγκετα (μαφία της Καλαβρίας) και συγκεκριμένα με την οικογένεια Παπάλια αλλά και την Σάκρα Κορόνα Ουνίτα (μαφία της Απουλίας) κυρίως σε μεταφορές ναρκωτικών. Aγόραζε μεγάλες ποσότητες ουσιών από Μαυροβούνιους αλλά και από κολομβιανά καρτέλ οι οποίες προωθούνταν στο Μιλάνο.

Οι εκτελεστές τον πυροβόλησαν την ώρα που εκείνος έκανε βόλτα με το ποδήλατό του σε προάστιο του Μιλάνου. Οι σφαίρες στον βρήκαν στο κεφάλι και στην πλάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του έχει ανησυχήσει τις Αρχές διότι το θύμα φαίνεται πως κρατούσε κάποιες ισορροπίες μεταξύ των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εκεί κυρίως στο εμπόριο ναρκωτικών.Ο Σαλβάτζιο ήταν άρρωστος από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και το τέλος του ήταν κοντά. Οι ερευνητές λοιπόν εξετάζουν το τι θα μπορούσε να ωθήσει τους δολοφόνους να ενεργήσουν τώρα, δηλαδή πριν καταλήξει.

Η δολοφονία αυτή εν μέση οδώ έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία στην οποία ξυπνούν μνήμες από παλαιότερους «πολέμους» μεταξύ των φατριών της περιοχής.

Οι ειδικοί στο οργανωμένο έγκλημα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η εκτέλεση αυτή να είναι μια κίνηση από νέες ομάδες οι οποίες θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους παλιούς, πως ο χάρτης και οι κανόνες της διακίνησης ναρκωτικών στο Μιλάνο αλλάζουν.  

Eικόνες από ANSA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης