Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζουλιάν Μουρ ξεκίνησε χθες Τρίτη εκστρατεία με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Στην καμπάνια θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 80 ακόμη προσωπικότητες από το Χόλιγουντ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε η ηθοποιός, μετά την αιματηρή επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στις ΗΠΑ (σ.σ όταν στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε) είπε στον εαυτό της: «Πρέπει να κάνω κάτι…Έχω ευθύνη ως γονέας».

Με την υποστήριξη καλλιτεχνών όπως οι: Στιβ Καρέλ, Έλεν ΝτεΤζένερις, Τζένιφερ Λόρενς, Κιμ Καρντάσιαν, Γιόκο Όνο, Ριζ Γουίδερσπουν και δεκάδων άλλων η εκστρατεία ζητεί την ασφαλή φύλαξη των όπλων, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά παιδιά.

Παράλληλα αιτείται να ληφθούν μέτρα για να μη μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όπλα άτομα που έχουν διαπράξει αδικήματα ή έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία ή παρενόχληση ή πάσχουν από ψυχική νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Μουρ είπε ότι μετά την επίθεση στο Σάντι Χουκ, την οποία προσπάθησε να κρατήσει κρυφή από την 12χρονη κόρη της, αποφάσισε να αναλάβει δράση κι αναζήτησε πιθανούς ενδιαφερόμενους στην ατζέντα της.

«Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Όλοι έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα», είπε στο People η Μουρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης