Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επέκρινε έντονα σήμερα το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας του πριν προβεί στην αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ένας Ιταλός κι ένας Βρετανός όμηρος στη Νιγηρία, χαρακτηρίζοντάς το αυτό «ανεξήγητο» και απαιτώντας από το Λονδίνο να δώσει διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ότι οι δύο όμηροι σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές, οι οποίοι τους κρατούσαν στη διάρκεια της κοινής επιχείρησης βρετανικών και νιγηριανών δυνάμεων στο βορειοδυτικό τμήμα της αφρικανικής χώρας την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία δεν ενημέρωσε την Ιταλία και δεν διαβουλεύθηκε με αυτήν, είναι ανεξήγητη» είπε ο Ναπολιτάνο στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο μιας συνόδου. «Είναι απαραίτητο να δοθεί μια πολιτική και διπλωματική διευκρίνιση» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, αντέδρασε επίσης έντονα στη διεξαγωγή της επιχείρησης, συγκαλώντας σήμερα μια επιτροπή ασφαλείας, εν μέσω ενός κλίματος αγανάκτησης στη Ρώμη. Ο Μόντι απαίτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, «το ταχύτερο μια λεπτομερειακή αναπαράσταση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο των δύο ομήρων».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης