Οι φυλετικές διαμάχες που ταλανίζουν, μεταξύ άλλων, τη Λιβύη συνεχίζουν να εκφράζονται μέσω ένοπλων συγκρούσεων και κόστισαν σήμερα τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την Κυριακή στους 30, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πηγές των φυλών.

Οι συγκρούσεις μεταξύ της φυλής Ζουάγια και της Τόμπου ξέσπασαν την Κυριακή στην πόλη Κούφρα αφού ένα μέλος των Ζουάγια σκοτώθηκε από λαθρεμπόρους πριν τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τόμπου δηλώνουν ότι είναι περικυκλωμένοι από χθες Τρίτη από τους Ζουάγια, οι οποίοι έχουν λάβει και ενισχύσεις από αέρος σε άνδρες και όπλα.

Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία άγνωστη οργάνωση, η οποία παρουσιάζεται ως η Εθνική Συνέλευση των Τόμπου, «ανακοινώνει στους Λίβυους και σε όλο τον κόσμο ότι η Κούφρα είναι μία πληγείσα περιοχή και ότι αυτό που συμβαίνει στην πόλη είναι γενοκτονία και εξόντωση των Τόμπου».

Αυτή η οργάνωση «αποδίδει την πλήρη ευθύνη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και τη μεταβατική κυβέρνηση που δεν έλαβαν έκτακτα μέτρα για να μην χυθεί το αίμα του λιβυκού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ αλ Χαρίζι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών, όμως ανακοίνωσε «τη δημιουργία μίας επιτροπής σοφών και αρχηγών των φυλών της περιοχής η οποία θα ερευνήσει την υπόθεση και θα προσπαθήσει να βρει μία ειρηνική λύση στη σύγκρουση».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης