«Εξασθενημένη» είναι η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των Η.Π.Α., οι οποίοι υπογραμμίζουν πως ο πυρήνας της ένοπλης οργάνωσης δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύσουν μια επίθεση, αντίστοιχη με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πλέον, ειδικοί της κυβέρνησης των Η.Π.Α. θεωρούν ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης με τη χρήση χημικών, βιολογικών, ατομικών ή ραδιολογικών όπλων τα επόμενα χρόνια δεν είναι υψηλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο πυρήνας της οργάνωσης της Αλ Κάιντα έχει υποστεί στρατηγικά πλήγματα λόγω του ξεσπάσματος της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» και των εξεγέρσεων σε ισλαμικές χώρες.

Όπως ανέφεραν, «πλέον είναι πιο ανησυχητικό το ενδεχόμενο να συμβούν χτυπήματα από ανθρώπους που ζουν εντός των δυτικών χωρών, ή λεγόμενοι “μοναχικοί λύκοι”».

Επιπλέον, αν και δίστασαν να το δηλώσουν κατηγορηματικά, άφησαν να εννοηθούν πως η Αλ Κάιντα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα μιας «στρατηγικής ήττας». Σύμφωνα με τους ίδιους, το πιο επικίνδυνο τμήμα της οργάνωσης βρίσκεται στην Αραβική Χερσόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης