Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης του Ιράν εξαπέλυσε για πολλοστή φορά η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. στη διάρκεια παραμονής της στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

«Σύντομα θα είναι σαφές εάν και κατά πόσο οι ηγέτες του Ιράν είναι έτοιμοι να κάνουν μια σοβαρή και αξιόπιστη συζήτηση για το πυρηνικό τους πρόγραμμα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στο Ιράν και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., υπογραμμίζοντας πως «η Τεχεράνη δεν έχει δώσει λόγους στην Ουάσιγκτον ώστε να την εμπιστεύεται».

«Το παράθυρο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών δεν θα παραμείνει ανοιχτό για πάντα», προειδοποίησε.

Η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. επισκέφτηκε το Ριάντ για να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCR) και να συζητήσουν μεταξύ άλλων για το πετρέλαιο, το Ιράν, τη Συρία και ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, άναψε το «πράσινο» φως για να εφαρμοστούν νέες κυρώσεις το Ιράν, οι οποίες θα πλήξουν τις εξαγωγές πετρελαίου, ωστόσο επιχειρεί παράλληλα να διασφαλίσει πως θα υπάρχει επαρκής προσφορά σε διεθνές επίπεδο και χωρίς το ιρανικό πετρέλαιο.

Η Αμερική έχει ήδη επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές του ιρανικού πετρελαίου ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν , του οποίου η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:
Πιέσεις Η.Π.Α. προς τη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 06:45

Επιμέλεια: Μίλλη Σιδέρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης