Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τον θάνατο επτά «κυανοκράνων» στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού ύστερα από ενέδρα ενόπλων εξέφρασε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού που δρα στην Ακτή Ελεφαντοστού από το 2004 (UNOCI) οι νεκροί ήταν υπήκοοι Νίγηρα και συμμετείχαν σε περιπολία σε περιοχή ανάμεσα στα δύο χωριά, Ταϊ και Πάρα. Η UNOCI αποτελείται από 11.000 κυανόκρανους, αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους από 50 και πλέον χώρες, με το περισσότερο προσωπικό να προέρχεται από το Μπανγκλαντές, το Μπενίν, τη Γαλλία, τη Γκάνα, την Ιορδανία, το Μαρόκο, το Νίγηρα, το Πακιστάν, τη Σενεγάλη και το Τόγκο.

«Πέθαναν υπηρετώντας την ειρήνη. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην κυβέρνηση του Νίγηρα και στις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «συνάδελφοί τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς μετά την επίθεση, πάνω από 40 “κυανόκρανοι” έμειναν με τους χωρικούς στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή προκειμένου να τους προστατεύσουν», εξήγησε.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση του προέδρου Alassane Ouattara να κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης και να διασφαλίσει ότι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα δύο χωριά επικρατεί πανικός, με αρκετούς κατοίκους να έχουν βρει καταφύγιο στα δάση ή να κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Λιβερία.

Διαβάστε επίσης:
Ακτή του Ελεφαντοστού: Νεκροί επτά στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 00:02

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης