Συναγερμός σήμανε στην Ισπανία, όταν μία έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Μαδρίτης το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας,

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της ισπανικής πρωτεύουσας, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η έκρηξη προήλθε από το εσωτερικό του κτηρίου και μάλλον οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο ίδιο το οίκημα, αλλά και σε τρία παρακείμενα κτήρια.

Οι δραματικές εικόνες από το σημείο δείχνουν ότι ένα κτήριο καταστράφηκε και τα συντρίμμια του έχουν καλύψει τον δρόμο. 

Το κτήριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη ανήκει στην εκκλησία Virgen de la Paloma, λέει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου έχει καταρρεύσει ενώ ένας οίκος ευγηρίας που βρίσκεται δίπλα έχει εκκενωθεί. 

Η έκρηξη έχει τραυματίσει τουλάχιστον έξι άτομα, ανέφερε ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός La Sexta επικαλούμενος μαρτυρία.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν από σοκαρισμένους περαστικούς δείχνουν αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από την έκρηξη και τον καπνό που βγαίνει από τον επάνω όροφο ενός κτηρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο Calle Toledo, έναν δρόμο σε μια περιοχή στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας και σχεδόν ισοπέδωσε πολυκατοικία.

Οκτώ πληρώματα πυροσβεστών έχουν αποσταλεί στην περιοχή, σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα TeleMadrid. Ένα σχολείο αναφέρεται ότι υπέστη σοβαρή ζημιά από την έκρηξη και ο καπνός που φαίνεται σε βίντεο που καταγράφηκαν στον δρόμο φέρεται ότι προέρχεται από ένα γηροκομείο δίπλα στο κτήριο όπου έγινε η έκρηξη.

 

 

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta ότι η έκρηξη κατέστρεψε τρεις ορόφους του κτηρίου. Πυροσβέστες, αστυνομία και προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης