Πριν από λίγο και σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Yeni Safak (φιλoκυβερνητική), σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή του Σαγγάριου. Δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν στο σημείο, ενώ ήδη αναφέρονται τρεις στρατιώτες νεκροί και πέντε τραυματίες.

Η έκρηξη φαίνεται ότι εκδηλώθηκε στο ίδιο σημείο στο οποίο πριν από λίγα 24 είχε σημειωθεί άλλη ισχυρότατη έκρηξη σε μονάδα παραγωγής βεγγαλικών, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Προφανώς τη φύλαξη της συγκεκριμένης μονάδας είχε αναλάβει ο στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το δραματικό ιστορικό της έκρηξης

Η βιομηχανία βεγγαλικών στην πόλη Σανκάρια (στον Σαγγάριο δηλαδή) ανήκει στον πρόεδρο των ισλαμιστών βιομηχάνων, δηλαδή του θεσμικού οχήματος διά του οποίου λειτούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες δεκαετίες συγκροτώντας μία νέα επιχειρηματική τάξη στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργοστάσιο, λοιπόν, του προέδρου των ισλαμιστών επιχειρηματιών έχουν σημειωθεί τα τελευταία 10 χρόνια επτά εκρήξεις, η τελευταία εκ των οποίων σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα. Αυτή τη φορά το τουρκικό κράτος έστειλε τον στρατό για να αναλάβει τη φύλαξη και τον καθαρισμό του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καθαρισμού σημειώθηκε και η σημερινή έκρηξη με τα μέχρι τώρα τραγικά αποτελέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης