Την ημέρα που οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί ζουν τον Γολγοθά τους στις φυλακές του καθεστώτος Ταγίπ Ερντογάν και οι Κύπριοι -καθώς και οι Έλληνες- θυμούνται με αποτροπιασμό την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησo, ο Πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας, προκλητικός και αμετανόητος αλλά κυρίως εκτός αυτού, καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα και δείχνει ως υπαίτιους για την κατάσταση της χώρας του, όχι τον ίδιο, αλλά όλους όσους του ασκούν κριτική. 

Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί για άλλη μια φορά τους εταίρους της χώρας του για «προδοσία» και «στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί για άλλη μια φορά τους εταίρους της χώρας του για «προδοσία» και «στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων»

«Σήμερα, οι δυτικοί ηγέτες έχουν μια επιλογή- είτε να σταθούν στο πλάι των τρομοκρατών είτε να ξανακερδίσουν την εύνοια του τουρκικού λαού» γράφει ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας την άρνηση των ΗΠΑ να εκδώσουν τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και τη χορηγία ασύλου  σε Τούρκους «πραξικοπηματίες» από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το άρθρο του Ερντογάν δημοσιεύεται ανήμερα της «επετείου» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος εξυμνεί, για άλλη μια φορά, το θάρρος του τουρκικού λαού που, όπως αναφέρει, αρνήθηκε να επιτρέψει σε μια ένοπλη ομάδα να του «κλέψει τη δημοκρατία, την ελευθερία και τον τρόπο ζωής». 

«Η ματαίωση του πραξικοπήματος αποτελεί σημείο καμπής στην ιστορία της δημοκρατίας. Θα είναι πηγή ελπίδας και έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους που ζουν υπό δικτατορικά καθεστώτα» γράφει ο Ερντογάν, και συνεχίζει: «Δυστυχώς οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι της στη Δύση, δεν έχουν καταφέρει να κατανοήσουν την αξία όλων όσων συνέβησαν. Αντί να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους Τούρκους, αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί επέλεξαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά μέτρα και σταθμά που επέδειξαν ενόχλησαν πολύ τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία του». 

​«Η υποκρισία τους και τα διπλά μέτρα και σταθμά που επέδειξαν ενόχλησαν πολύ τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία του»Εν συνεχεία, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «βολές» εναντίον όλων όσων τόλμησαν να κατακρίνουν τις χιλιάδες απολύσεις και φυλακίσεις «υποστηρικτών» του Φετουλάχ Γκιουλέν. «Το γεγονός ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας να εντοπίσει και να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους που ήταν πιστοί στον Γκιουλέν δέχτηκαν κριτική, εγείρει ερωτήσεις για τη στήριξη της Δύσης όσον αφορά στην δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μου. Και για να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, δεκάδες αξιωματούχοι της FETÖ, της οργάνωσης του Γκιουλέν, αιτήθηκαν και έλαβαν άσυλο από τους φίλους και εταίρους της χώρας μας. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξωραΐσουμε αυτή την προδοσία της τουρκικής φιλίας…». 

Από το… παραλήρημά του δεν λείπει και η κριτική κατά όλων όσων έχουν εκφράσει ανησυχία για την παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα. «Τα τελευταία χρόνια, το PKK έχει σκοτώσει σχεδόν 50.000 ανθρώπους. Δεν είναι εύκολο να πολεμήσει κάποιος μια μυστικοπαθή οργάνωση όπως η FETÖ, τα μέλη της οποίας συστηματικά παρείσφρεαν  στους τουρκικούς θεσμούς και ανέβαιναν στις κλίμακες. Τώρα επιχειρούν να φρενάρουν τις δικαστικές υποθέσεις, ακόμη και όταν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ή ακόμη και βίντεο» γράφει ο ίδιος. 

Credit φωτογραφίας: AP

Κλείνοντας το άρθρο του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνησή του έχει δημιουργήσει «ανεξάρτητες επιτροπές» για να διερευνήσει τις υποθέσεις των πρώην αξιωματούχων που αντιδρούν στις απολύσεις τους. «Στόχος μας είναι να κυνηγήσουμε δικαστικά τους εγκληματίες ενώ παράλληλα χτίζουμε τις αντιστάσεις της χώρας μας σε μελλοντικές επιθέσεις…». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης