Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο της Σμύρνης. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη, με στόχο αστυνομικό φυλάκιο κοντά στα δικαστήρια της πόλης.

Η έκρηξη έγινε περίπου στις 15.30 ώρα Ελλάδος (16.30 τοπική) στην είσοδο χώρου στάθμευσης τον οποίο χρησιμοποιούν δικαστές και εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και  ασθενοφόρα, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκε τουλάχιστον ένα όχημα.

Συμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται το CNN Turk, έχουν πέσει νεκροί ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος. Περισσότεροι από έντεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το πρακτορείο «Dogan», ανάμεσά τους και αστυνομικοί.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, μετέδωσε πως δύο ένοπλοι δράστες είναι νεκροί από τα πυρά Τούρκων αστυνομικών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό τρίτου προσώπου που είναι οπλισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Erol Ayyıldız, οι ένοπλοι κρατούσαν τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και 8 χειροβομβίδες. Tα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με τον Erol Ayyıldız.

Όπλα και πυρομαχικά των δραστών

H τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» αναφέρει πληροφορίες για πυροβολισμούς οι οποίοι ακολούθησαν την έκρηξη και εισβολή ενόπλων στο κτήριο των δικαστηρίων.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών:


ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες: Νεκροί οι δύο δράστες:

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα εμφανίζεται ένα καταστραμμένο αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης κοντά στην Γ’ Πύλη των δικαστηρίων και ένα άλλο αυτοκίνητο να φλέγεται.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης