Έκρηξη κοντά σε στρατόπεδο στη Νιγηρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 17:09
Έκρηξη κοντά σε στρατόπεδο στη Νιγηρία
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα κοντά σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ούτε και αν υπάρχουν θύματα, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (NEMA) Γιουσάου Σουάιμπ, δήλωσε σε μία σύντομη ανακοίνωσή του: «μία ομάδα διασωστών της ΝΕΜΑ μας ενημέρωσε για την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε ένα στρατόπεδο στην Καντούνα».

«Ακόμη δεν είναι γνωστά τα αίτια της έκρηξης ούτε αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Οι υπηρεσίες διάσωσης εργάζονται για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αναλάβει την ευθύνη ή έχει κατηγορηθεί για πολλές αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησίες, αστυνομικά τμήματα, εγκαταστάσεις του στρατού, τράπεζες και καταστήματα όπου πωλούνται οινοπνευματώδη ποτά στη βόρεια Νιγηρία.

Η οργάνωση, το όνομα της οποίας μεταφράζεται «Η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη» στη γλώσσα Χάουσα που ομιλείται στη βόρεια Νιγηρία, ιδρύθηκε το 2002 και επιθυμεί την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (σαρία) σε όλη τη χώρα.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 17:09