Τουλάχιστον 100 διαδηλωτές παραμένουν για τρίτη ημέρα κλεισμένοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ μετά την εντυπωσιακή απόδραση που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας πολλοί από αυτούς, με τη χρήση σχοινιών σε δρόμο όπου τους περίμεναν μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή.

Η αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν άρχισαν οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, εκτίμησε σήμερα ότι περίπου 100 διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο.

Μιλώντας για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα η Λαμ σημείωσε ότι περίπου 100 διαδηλωτές παραμένουν εκεί, ενώ άλλοι 600 που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

Μεταξύ όσων παραδόθηκαν είναι και 200 ανήλικοι, στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η Λαμ, ωστόσο, επεσήμανε ότι η αστυνομία έχει κρατήσει τους αριθμούς ταυτότητάς τους και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τους ασκηθούν διώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Λαμ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναζητεί μία «ειρηνική λύση» στην αντιπαράθεση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία επιθυμεί μια ανθρώπινη λύση, ενώ ζήτησε από όσους βρίσκονται ακόμη μέσα στο πανεπιστήμιο να παραδοθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης