Έντονα δυσαρεστημένη με τον πρόεδρο της Γαλλίας είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

«Η καγκελάριος και πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες όταν πληροφορήθηκε πως ο Nicolas Sarkozy δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση», σημειώνεται σε δημοσίευμα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Angela Merkel φέρεται ότι έκανε γνωστές τις προθέσεις της μερικές ημέρες αργότερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Πάντως δεν θα είχε δυσαρεστηθεί τόσο εάν ο υποψήφιος του δεξιού UMP δεν έκανε τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ζήτημα της μετανάστευσης», προστίθεται.

Ο Nicolas Sarkozy απείλησε πριν από λίγες ημέρες πως η Γαλλία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη του Σένγκεν εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι «η Angela Merkel θα πάει κάποια στιγμή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του στη Γαλλία προκειμένου να μιλήσει για την Ευρώπη μαζί του, αλλά δε θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση καθώς αυτό είναι θέμα των Γάλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Angela Merkel είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο, με την ευκαιρία ενός γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:
«Η Γαλλία έχει πολλούς “ξένους”», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 01:19

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης