Βομβάρδισαν το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Ταλ Αμπιάντ, οι Τούρκοι εισβολείς, το μοναδικό που λειτουργούσε στην περιοχή και ήταν «σανίδα σωτηρίας» για τους πρώτους τραυματίες του πολέμου που ξεκίνησε πριν από δυο 24ωρα από την πλευρά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού «έφυγε με τις οικογένειές του για να σωθούν από τα τουρκικά πυρά, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε νωρίτερα το νοσοκομείο. Ευτυχώς το προσωπικό κατάφερε να διαφύγει λίγο πριν την επίθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η οργάνωση αναφέρει ότι «ήταν το μόνο δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή, και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών».

Πάντως, οι υγειονομικές υπηρεσίες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του πληθυσμού, ενώ οι εκτοπισμοί και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από τις συγκρούσεις είναι πιθανό να προσθέσουν επιπλέον πίεση στους ήδη περιορισμένους πόρους των νοσοκομείων, ανέφερε ο Ρόμπερτ Όνους της αρμόδιος των MSF για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στη Συρία.

Την ίδια ώρα, δύο καταυλισμοί εκκενώθηκαν στη Β. Συρία στους οποίους φιλοξενούνταν τουλάχιστον 20.000 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης