Όλα τα είχε η υποψηφιότητα του Newt Gingrich… η απώλεια του βασικού του χρηματοδότη της έλειπε. Ο πρώην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας των εκλεκτόρων είδε τον κύριο οικονομικό του υποστηρικτή να δηλώνει πως «η υποψηφιότητά του βρίσκεται στο τέλος της κούρσας και δεν μπορεί μαθηματικά πλέον να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του».

Ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο στο Λας Βέγκας, Seldon Andelson, ξεκαθάρισε πως ο άνθρωπος στον οποίο έδωσε 15 εκατ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία έχει χάσει το τραίνο για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φαίνεται ότι βρίσκεται στο τέλος της κούρσας διότι μαθηματικά δεν μπορεί να έχει τον επαρκή αριθμό εκλεκτόρων και δεν είναι πιθανό να έχουμε ένα συνέδριο με διευρυμένη επιλογή», σημείωσε.

Από το περιβάλλον του Newt Gingrich ανακοινώθηκε την Τετάρτη πως ο υποψήφιος θέλει πλέον να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειες και τα μέσα του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το καλοκαίρι, για την περίπτωση που το φαβορί της κούρσας, ο μετριοπαθής Mitt Romney δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 1.144 εκλεκτόρων.

Μέχρι στιγμής ο πρώην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει κερδίσει μόνο δύο από τις συνολικά 34 προκριματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης