Η πρεσβεία του Καναδά στο Κάιρο έκλεισε σήμερα μέχρι νεωτέρας για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ένας αξιωματούχος της.

Μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας αναφέρει ότι: «Η παροχή προξενικών υπηρεσιών ενδέχεται να περιορίζεται περιστασιακά και για σύντομα χρονικά διαστήματα εξαιτίας έκρυθμων συνθηκών ασφαλείας». Την Κυριακή έκλεισε για το κοινό η βρετανική πρεσβεία στο Κάιρο επικαλούμενη ζητήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η πρεσβεία εξακολουθεί να είναι κλειστή για το κοινό.

Η Αίγυπτος μάχεται κατά των ενόπλων ισλαμιστών που δραστηριοποιούνται κυρίως γύρω από την περιοχή του Σινά –μία στρατηγικής σημασίας περιοχή κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, τη Γάζα και τη Διώρυγα του Σουέζ. Οι επιθέσεις των ένοπλων ισλαμιστών έχουν κυρίως στο στόχαστρό τους την αιγυπτιακή αστυνομία και τον στρατό, και τον τελευταίο χρόνο έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θύματα.

Η πιο επικίνδυνη ένοπλη οργάνωση της χώρας, η «Επαρχία του Σινά», ανέλαβε πριν από μία εβδομάδα την ευθύνη για τη δολοφονία τον Αύγουστο του Ουίλιαμ Χέντερσον, ενός Αμερικανού εργαζομένου σε πετρελαϊκή εταιρεία. Συχνά είναι και τα περιστατικά με εκρήξεις βομβών στο Κάιρο και το Δέλτα του Νείλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως δεν είναι ακόμη σαφής ο λόγος που οδήγησε στο κλείσιμο για το κοινό της βρετανικής πρεσβείας. Σύμφωνα ωστόσο με άλλη πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της, ένας ύποπτος ένοπλος, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη από τις αιγυπτιακές Αρχές, ομολόγησε ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ξένων πρεσβειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης