Έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε παραθαλάσσιο πάρκο διασκέδασης το Σάββατο στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 200 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν πολύχρωμη πούδρα που έπεφτε πάνω στο πλήθος έπιασε φωτιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς περίπου 1.000 άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο διασκέδασης Formosa Fun Coast στη Νιου Ταϊπέι Σίτι, προάστιο της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματικές εικόνες τις οποίες μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν απεικονίζουν το πλήθος να χορεύει, ενώ το ραίνει πολύχρωμη πούδρα, η οποία ξαφνικά αναφλέγεται και μετατρέπει τα θύματα σε ανθρώπινους πυρσούς που τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υγειονομικής υπηρεσίας στη Νέα Ταϊπέι, ο αριθμός των τραυματιών υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό τους 509, εκ των οποίων οι 188 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι, Έρικ Τσου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απαιτήσαμε να κλείσει αμέσως το πάρκο και να υποβληθεί σε επιθεώρηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης