Αλγερινοί στο Παρίσι πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο οποίος σχεδιάζει να καταθέσει την υποψηφιότητά του για μια πέμπτη προεδρική θητεία.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες Αλγερινοί είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία της Δημοκρατίας (Place de la République), στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδήλωση συμπίπτει με την σημερινή εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Απριλίου. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Αλγερία διαδήλωσαν σήμερα κατά της υποψηφιότητας του Μπουτεφλίκα.

Αντίπαλοι του 82χρονου Μπουτεφλίκα, ο οποίος το 2013 υπέστη εγκεφαλικό και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις, υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας. Ο ίδιος βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ελβετίας, όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Αλγερία έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης στη Γαλλία, όπου υπάρχει μεγάλος αλγερινός πληθυσμός. Η πρώτη διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Μπουτεφλίκα πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Σάββατο, μια διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν υποστηρικτές του στο κεντρικό Παρίσι συγκέντρωσε μόλις 30 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης