Ακόμη ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σημειώθηκε στην Υεμένη το Σαββατοκύριακο. Βομβαρδιστικά αεροπλάνα της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν στοχευμένο χτύπημα σε φυλακή της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Επί τόπου έφτασαν γιατροί του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρόκειται για το πιο θανατηφόρο γεγονός στην Υεμένη τον τελευταίο χρόνο. Το χτύπημα έγινε σε εγκαταστάσεις φυλακής στα νοτιοδυτικά της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι επρόκειτο για ένα «νόμιμο χτύπημα» εναντίον «στρατιωτικών εγκατάστασεων των Χούθι», «σύμφωνο με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο»!

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Υεμένη, Franz Rauchenstein, τόνισε στο πρακτορείο AFP ότι υπολογίζει πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και ότι τα σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν επιχειρήσεις στα συντρίμμια της φυλακής προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες, «με πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φωτογραφία διακρίνονται σάκοι πτωμάτων του Ερυθρού Σταυρού.

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί συχνά αεροπορικά χτυπήματα κατά των ανταρτών Χούθι τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ ο πόλεμος μαίνεται στην αραβική χώρα. Πάντως, το βασίλειο δέχεται σφοδρή κριτική για τις αεροπορικές επιχειρήσεις της που συνήθως αφήνουν πίσω τους δεκάδες πτώματα αμάχων, όπως τον προηγούμενο μήνα στο λιμάνι του Άντεν (40 νεκροί), ενώ, χαρακτηριστικά, πέρσι είχαν χτυπήσει ένα σχολικό λεωφορείο σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 μαθητές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει φυλακές της Υεμένης, με το πρόσχημα της επίθεσης κατά των ανταρτών. Το 2016, στο λιμάνι της Χολέϊδα, βομβάρδισαν μια φυλακή σκοτώνοντας 58 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων περίμεναν να δικαστούν. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης