Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησε έγγραφα και πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο σχετικά με μια σειρά γεγονότων. Μεταξύ αυτών, δύο αποπομπές στελεχών και μία συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

Τα μέλη της ομάδας ερευνών που έχει συγκροτήσει ο Μιούλερ αναζητούν έγγραφα, αλλά και ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με τις αποπομπές του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές. Επιπρόσθετα, μία πηγή επιβεβαιώνει ότι η ομάδα του Μιούλερ αναζητεί πληροφορίες για τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων στο Οβάλ Γραφείο, στην οποία είχε καυχηθεί προσωπικά για την αποπομπή του Κόμεϊ, τονίζοντας ότι με την κίνηση αυτή χαλάρωσαν οι πιέσεις που δεχόταν ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα αυτό, του Μιούλερ προς τον Λευκό Οίκο, δείχνει ότι ο ειδικός ανακριτής επικεντρώνει πλέον την έρευνά του στις προσωπικές ενέργειες του προέδρου Τραμπ.

Η εφημερίδα «The New York Times» δημοσίευσε την Τρίτη ότι η έρευνα του Μίλερ αναζητεί στοιχεία για την παραπάνω συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.

«Μόλις απέλυσα τον διευθυντή του FBI. Ήταν τρελός, είναι μια πραγματικά παλαβή ιστορία. Αντιμετώπισα ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της έρευνας για τη Ρωσία. Τώρα το ζήτημα ρυθμίστηκε» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ τον Μάιο, στη διάρκεια της συζήτησης στο Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν ότι ο Μιούλερ έχει εκφράσει ενδιαφέρον προκειμένου να εξετάσει πρώην, αλλά και εν ενεργεία, στελέχη του Λευκού Οίκου. Η ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή θεωρεί τα στελέχη αυτά ως μάρτυρες.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου Σον Σπάισερ, η διευθύντρια επικοινωνίας Χοπ Χικς, ο νομικός σύμβουλος Ντον Μαγκάν, ο σύμβουλος επικοινωνίας Τζος Ράφελ, αλλά κι ο βοηθός σύμβουλος Τζέιμς Μπέρνχαμ.

Πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων δήλωσε ότι δεν έχουν προσδιοριστεί ημερομηνίες για την εξέταση των παραπάνω από την ομάδα ερευνών του Μιούλερ.

Οι άνθρωποι του Μιούλερ είχαν επίσης προσεγγίσει τον Λευκό Οίκο προκειμένου να ανακρίνουν στελέχη του Λευκού Οίκου που βρίσκονταν μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) κατά την επιστροφή του προέδρου Τραμπ από το ταξίδι του στην Ευρώπη κι αναφορικά με τη σύνταξη της αρχικής (παραπλανητικής) δήλωσης σχετικά με τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με Ρωσίδα δικηγόρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης