Σε τρία χρόνια φυλάκισης καταδίκασε, την Κυριακή, το Αιγυπτιακό δικαστήριο τον αναπληρωτή ηγέτη της -εκτός νόμου- Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ακόμη 25 άτομα, με την κατηγορία της προσβολής του δικαστηρίου, μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση να μην προσαχθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

Μεταξύ των σημαντικών προσωπικοτήτων που καταδικάστηκαν είναι ο Ρασάντ αλ- Μπαγιουμί αναπληρωτής καθοδηγητής της Αδελφότητας, ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Σαάντ αλ-Κατατνί και τρεις πρώην βουλευτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθοδηγητής της Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπαντί είναι ήδη ανάμεσα στα εκατοντάδες μέλη της μουσουλμανικής οργάνωσης που έχουν καταδικαστεί εις θάνατο μέσω μαζικών δικών οι οποίες επικρίθηκαν από τις δυτικές κυβερνήσεις και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ασυνήθιστα βαριά ποινή επιβλήθηκε λίγες ώρες αφότου άλλο αιγυπτιακό δικαστήριο απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που τερμάτισε την κυριαρχία των 30 ετών του πρώην προέδρου και δημιούργησε ελπίδες για μια νέα πολιτική εποχή στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης