Ένοπλοι που βρίσκονταν εντός των συνόρων της Αιγύπτου με το Ισραήλ άνοιξαν «πυρ» κατά στρατιωτών του ισραηλινού στρατού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε στρατιώτες. Δεν υπάρχουν τραυματίες, όμως το λεωφορείο έχει υποστεί ζημιές» τόνισε εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα επεισόδια στα σύνορα των δύο χωρών, καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην Αίγυπτο έχει μετατραπεί σε… «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, μετά την πτώση του προέδρου Hosni Mubarak (Φεβρουάριος 2011). Η κοινή γνώμη στην αφρικανική χώρα έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσφορία της για τις σχέσεις «καλής γειτονίας» με το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι αρκετές από τις οικονομικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί με το Τελ Αβίβ θα πρέπει να αλλάξουν.

Την Κυριακή, σημειώθηκε νέα δολιοφθορά σε έναν αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στο Ισραήλ, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Benjamin Netanyahu, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιταχύνει τις εργασίες για την κατασκευή ενός τεράστιου ατσάλινου τείχους κατά μήκος των συνόρων στη χερσόνησο του Σινά. Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό, ότι πίσω από αυτό το τείχος θα αναπτυχθούν συστοιχίες πυραύλων του συστήματος «Iron Dome».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αίγυπτος: Δολιοφθορά… Νο15 σε αγωγό φυσικού αερίου, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 07:27
Ισραήλ: To «Iron Dome»… μεταναστεύει στον Νότο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 01:19

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης