Αίγυπτος: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 07:01
Αίγυπτος: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19

Η Αίγυπτος θα αρχίσει σήμερα Κυριακή, την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19 με το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinopharm, δήλωσε χθες Σάββατο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Αρχίζουμε αύριο (Κυριακή) την εκστρατεία εμβολιασμού με πρώτους τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, ακολουθούμενους από ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και στη συνέχεια τους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του.

Η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους, έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίων τον Δεκέμβριο.

Η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της κατά του COVID-19 είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 79%.

Η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγεντ είχε εξάλλου δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι η χώρα της θα λάβει επίσης δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει περισσότερα από 160.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 8.850 θανάτους από τον COVID-19.

Υπεύθυνοι του τομέα της υγείας πιστεύουν ωστόσο ότι λόγω ενός χαμηλού αριθμού τεστ, ο πραγματικός αριθμός αυτών που έχουν προσβληθεί θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον δέκα φορές υψηλότερος.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 07:01