Μία ευχή, να υπάρξει ειρήνευση στη Λιβύη, έκανε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, λίγο μετά την ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά της Μεσογείου από την ειδικά κατασκευασμένη προβλήτα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

 «Λαοί της γης συμφιλιωθείτε, και δείτε ότι ο κόσμος είναι τόσο μικρός, μια γειτονιά, και αξίζει να τον ζούμε με αγάπη, ειρήνη και συμφιλίωση», τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Μάλιστα, αφήνοντας ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι, ευχήθηκε να πετάξει στους ουρανούς και να χαρίσει την ειρήνη όπου γης.

 «Στέλνουμε μήνυμα αγάπης προς όλους, σαν ένας λαός που έχουμε φιλότιμο», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συγχαίροντας θερμά τους Αλεξανδρινούς νέους που αψήφησαν τα κρύα νερά και έπεσαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

 Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος δέχτηκε στην έδρα του Πατριαρχείου την επίσκεψη του κυβερνήτη της πόλης και πολλών αξιωματούχων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, όπου ήρθαν να του μεταφέρουν τις ευχές τους για το νέο έτος 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τέλος, ο Πατριάρχης ευλόγησε την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, όπου οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της πόλης έψαλαν τόσο τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα όσο και των Θεοφανείων, παρουσία όλης της παροικίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης