Η αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου 2011 θα παραμείνει ένα κομβικό σημείο στην ιστορία της Αιγύπτου, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με αφορμή τη σημερινή έκτη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Πρόκειται για μία επανάσταση που εξέφρασε την επιθυμία των Αιγυπτίων για αλλαγή και την προσδοκία τους να κτίσουν ένα νέο μέλλον για το έθνος» πρόσθεσε ο Αιγύπτιος ηγέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητέ μου Αιγυπτιακέ λαέ, η επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου θα παραμείνει πάντοτε ένα καθοριστικό σημείο στην ιστορία της χώρας, όπου οι ελπίδες ήταν τεράστιες στο ξεκίνημά της, όπως όμως επίσης τεράστια ήταν η άνευ προηγουμένου αναστάτωση που ακολούθησε όταν η επανάσταση ξέφυγε από τον πραγματικό της σκοπό και πέρασε στα χέρια ανθρώπων με συμφέροντα και σκοπούς εναντίον της πατρίδας» συνέχισε ο πρόεδρος Σίσι, τονίζοντας ότι «η αιγυπτιακή επανάσταση ξαναπήρε τη σωστή της πορεία, με την επανάσταση της 30ής Ιουνίου του 2013, με τον αιγυπτιακό λαό να επανακτά το δικαίωμά του να διατηρήσει την ταυτότητά του και να αποφασίζει για το μέλλον του», καταπολεμώντας «τρομοκρατικές και σκοτεινές ομάδες».

Οι αναφορές του είχαν να κάνουν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το πολιτικό της ρεύμα, το οποίο ανήλθε στην εξουσία το 2012 με την εκλογή στην προεδρία της Αιγύπτου του Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ο κ. Σίσι, ως στρατάρχης, ανέτρεψε το καλοκαίρι του 2013.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τίμησε τις ψυχές των 800 και πλέον «μαρτύρων» που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για την πατρίδα τους, στους αγώνες των 18 ημερών που διήρκησε η αιγυπτιακή εξέγερση, με κεντρικό σημείο την Πλατεία Ταχρίρ, το 2011, όπου από τις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν για να απομακρύνουν από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγχρόνως, ο κ. Σίσι τόνισε ότι ο λαός της χώρας «διεξάγει τώρα έναν αγώνα για την ανάπτυξη της χώρας και την οικονομική της αναδιάρθρωση», μην παραλείποντας να επισημάνει τα προβλήματα που προέκυψαν από το 2011 και έκτοτε στον τουρισμό και στις ξένες επενδύσεις, καθώς επίσης και στην εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν το 2014, που πάντως οδηγούν στη σταθεροποίηση της οικονομίας, και κάνοντας ειδική αναφορά στον τεράστιο αγώνα που δίνει η χώρα εναντίον της τρομοκρατίας.

«Οι προσπάθειες του λαού μας τα τελευταία έξι χρόνια δεν πήγαν χαμένες. Κτίζουμε το νέο μέλλον της χώρας μας» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης