Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε την κράτηση ενός ελεγκτή εισιτηρίων, μετά τον θάνατο του ενός από τους δύο πωλητές που έπιασε χωρίς εισιτήριο και τους έδωσε εντολή να πηδήξουν από το τρένο, ενώ η αμαξοστοιχία ήταν εν κινήσει.

Το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας κοντά στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να καταγγέλλουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές συμπεριφέρονται στους φτωχούς ανθρώπους όπως επίσης και τη χρήση σκληρής, στρατιωτικής πειθαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ελεγκτής εισιτηρίων Μάγκντι Ίμπραημ «άνοιξε την πόρτα και τους ζήτησε να τον πληρώσουν ή να του δώσουν τις ταυτότητές τους για να υποβάλει αναφορά (στην αστυνομία) ειδάλλως να κατέβουν από το τρένο» περιέγραψε ο εισαγγελέας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης.

Οι δύο άνδρες πήδηξαν και ο ένας εκ των δύο, ο Μοχάμεντ Έιντ αποκεφαλίστηκε από τον συρμό, ενώ ο άλλος, ο Άχμεντ Σαμίρ «υπέστη εκδορές και μώλωπες σε πολλά σημεία του σώματός του».

Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του ελεγκτή για τέσσερις ημέρες εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας με την κατηγορία της «διάπραξης ενεργειών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δύο επιβατών του τρένου και οδήγησαν στον θάνατο ενός εξ αυτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, ενώ υποστήριξε ότι προσπάθησε να αποτρέψει τους άνδρες από το να πηδήξουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Κάμελ αλ Ουαζίρ, οι δύο άνδρες πήδηξαν ενώ το τρένο περνούσε από έναν κλειστό σταθμό και ότι ο Έιντ έπεσε μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας.

Είπε στο MBC Masr ότι στην οικογένεια του άτυχου άνδρα θα δοθεί αποζημίωση 100.000 αιγυπτιακών λιρών (6.200 δολάρια) όπως και μια θέση εργασίας σε συγγενή του θανόντος στην εταιρεία σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Από την πλευρά της, η εταιρεία σιδηροδρόμων γνωστοποίησε ότι οι δύο άνδρες ήταν πωλητές, οι οποίοι απέφυγαν να πληρώσουν το εισιτήριο και πήδηξαν από το τρένο, όταν έκοψε ταχύτητα. Δεν έκανε καμία αναφορά στον ελεγκτή και εάν τους διέταξε να αποβιβαστούν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ανάρτηση έγινε viral: «Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο; Τη ζωή σας!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης