Αίγυπτος: Θα επιτρέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ταξιδιωτών χωρίς τεστ PCR

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 16:04
Αίγυπτος: Θα επιτρέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ταξιδιωτών χωρίς τεστ PCR

Η Αίγυπτος θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες που έχουν λάβει όλες τις δόσεις εγκεκριμένων εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού να εισέρχονται στη χώρα χωρίς μοριακό τεστ PCR, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάζουν πιστοποιητικά QR ότι έχουν λάβει όλες τις δόσεις ενός από τα έξι εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν εγκριθεί από την Αίγυπτο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή τους.

Όσοι έρχονται από χώρες που επηρεάζονται από παραλλαγές του κορωνοϊού θα υπόκεινται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου (rapid test) κατά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παρουσιάζουν τεστ PCR.

Σήμερα, Πέμπτη, η Αίγυπτος ανακοίνωσε 466 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων να φτάσει τις 278.761. Ωστόσο αξιωματούχοι και ειδικοί λένε πως ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά δεν αντανακλάται στα κυβερνητικά στοιχεία λόγω χαμηλών ποσοστών διενέργειας τεστ και του αποκλεισμού από την επίσημη καταμέτρηση των αποτελεσμάτων ιδιωτικών τεστ.

Η Αίγυπτος ήρε πολλούς περιορισμούς στις αρχές του μήνα και ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει επισκέπτες φέτος, καθώς ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 16:10