Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι καταγράφηκαν 67 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 923 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 3.769 νεκρούς επί συνόλου 81.158 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 602 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολό τους να φθάνει τους 23.876.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε στην Αίγυπτο τη 14η Φεβρουαρίου. Ο πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε την 8η Μαρτίου.

Οι διεθνείς πτήσεις ξανάρχισαν στη χώρα την 1η Ιουλίου, μετά την αναστολή τους για πάνω από τρεις μήνες. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ήρθη, ενώ επετράπη σε εστιατόρια, καφέ, θέατρα, ξενοδοχεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους να επαναλειτουργήσουν, αν και με μειωμένη προσέλευση σε όλες τις περιπτώσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Καΐρου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, που είχε πρακτικά παραλύσει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης