Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στην Γένοβα στην τελετή εγκαινίων της νέας οδογέφυρας «Σαν Τζόρτζιο». Οικοδομήθηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο στο οποίο βρισκόταν η γέφυρα Μοράντι, μεγάλο τμήμα της οποίας κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου του 2018, λόγω προβληματικής συντήρησης.

Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές ήταν βαρύτατο, με σαράντα τρεις νεκρούς. Τα έργα για το κτίσιμο της νέας οδογέφυρας κράτησαν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν εντός της καθορισμένης ημερομηνίας παράδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την επίσημη τελετή εγκαινίων, ο Ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων. «Ξέρω ότι οι πληγές δεν επουλώνονται, ότι ο πόνος δεν ξεχνιέται και ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να εξαντληθεί», τόνισε, εμφανώς συγκινημένος ο Ματαρέλα.

Μετά την ανάγνωση των ονομάτων των 43 νεκρών και την τήρηση τρίλεπτης σιγής, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι «ο πόνος είναι ακόμη πολύ δυνατός και ο στόχος της σημερινής ημέρας δεν η γιορτή των εγκαινίων. Πρόσθεσε, όμως, ότι «η νέα αυτή γέφυρα είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής συνεργασίας πολιτικών, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και πολλών εργαζομένων».

Για την ολοκλήρωση της νέας οδογέφυρας «Σαν Τζόρτζιο», χιλίων εξήντα τεσσάρων μέτρων μήκους, χρησιμοποιήθηκαν 17.400 τόνοι χάλυβα, εργάσθηκαν πάνω από οκτακόσια άτομα (με τριακόσιους πενήντα ειδικευμένους τεχνίτες και πολιτικούς μηχανικούς) ενώ, συνολικά, τα έργα διήρκεσαν δεκαπέντε μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης